Radiatoren

Moderne radiatoren zijn veel meer dan gewoon maar verwarmingstoestellen. Ze bieden niet alleen optimale warmteverspreiding, maar mogen tegenwoordig ook mooi zijn om naar te kijken. 

De keuze van de afmeting is bijna oneindig, van een discrete plintradiator van 20cm hoog tot een indrukwekkend paneel van 90x300cm! Er bestaat een grote variëteit aan decoratieve radiatoren waarvan sommige versies zelfs gebruikt worden als handdoekdroger. Na de berekening van het warmteverlies van uw woning, waarbij rekening werd gehouden met het niveau van isolatie, de grootte van de ramen en het volume van de kamers, werden de afmetingen van het verwarmingselement bepaald. Zo kunt u nu samen met ANDY DENYS BVBA op zoek naar dé radiator die past bij uw woning en aangepast is naar uw wensen en warmtebehoefte.

Temperatuurregeling

Naast het verwarmingssysteem op zich is het ook belangrijk om uw woning te voorzien van een degelijke temperatuurregeling. Dit kan op verschillende manieren. ANDY DENYS BVBA adviseert u een temperatuurregeling per ruimte (bv. een kamerthermostaat in combinatie met thermostatische kranen) in plaats van een centrale regeling. Dankzij temperatuurregeling van de centrale verwarming kunt u tot 15% energie besparen!


Kamerthermostaat

Deze thermostaat wordt aangebracht in een referentielokaal (= de leefruimte). Ze garandeert een constante warmte. Hij meet voortdurend de temperatuursschommelingen en stopt of start de verwarming als het warmer of kouder wordt.

Bij voorkeur kiest u voor een digitale thermostaat met (minstens) 2 programma's, één voor overdag en een temperatuursverlaging voor 's nachts. Bij lagere afwezigheid dient u de thermostaat op minimum 5° C te zetten, om risico op vorst te vermijden.
NIEUW!

Voor wie net dat tikkeltje meer wenst, is er nu de nieuwe thermostaat die je met je smartphone bedient! Kijk snel op onze pagina 'in de kijker' voor meer informatie over dit nieuwe snufje. 

            Honeywell EvoHome       Honeywell Lyric


Thermostatische kop

Thermostatische kranen bieden nog meer mogelijkheden voor de regeling van de gewenste kamertemperatuur. Ze laten toe om rekening te houden met gratis energietoevoer, zoals bv. de warmte van de zon. In tegenstelling tot de kamerthermostaat, die de ketel aanstuurt, werkt een thermostatische kraan per radiator. De kop is voorzien van een thermisch voelelement dat ervoor zorgt dat wanneer de gewenste temperatuur bereikt wordt, de warmwatertoevoer naar de radiator wordt afgesloten. 

Heimeier thermostatische kop DX Aanbevolen instelling thermostatische kop

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!