Ventilatie

De lucht binnenshuis wordt elke dag vervuild door de bewoners (door te ademen, te zweten), door hun activiteiten (koken, douchen, verwarmen, roken), maar ook door het huis zelf (verf, detergenten, radon).

Overvloedige isolatie en onvoldoende ventilatie creëren samen een muffe en vervuilde lucht die verschillende ongemakken met zich meebrengt zoals mijten, schimmelvorming, overbrengen van virussen, bacteriën, vochtophopingen en de concentratie van schadelijke chemische gassen zoals CO2.

Belang van ventileren !

Een slecht binnenhuisklimaat kan zorgen voor ademhalingsproblemen, een droge keel, oogirritatie, hoofdpijn, allergieën, ... Een teveel aan vocht in huis kan op zijn beurt geurtjes, condensatie en schimmelvorming met zich meebrengen. Daarom is het uitermate belangrijk om grondig, correct én op regelmatige basis te ventileren! Een continue ventilatie zorgt voor een goede luchtkwaliteit in de leefruimtes. Slim ventileren!

Gebruik van een professioneel ventilatiesysteem

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat het volstaat de ramen af en toe te openen. Het effect dat hiermee wordt bereikt is echter tijdelijk. Bovendien gebeurt ventileren via open ramen niet gecontroleerd. Dit brengt een energieverlies met zich mee. Openen van ramen kan daarnaast ook andere problemen met zich meebrengen zoals geluidshinder, verhoogde kans op inbraak, binnendringen van insecten, ... 

Gebruik daarom voor het ventileren een professioneel ventilatiesysteem. Bekijk de website van RENSON voor meer informatie over de verschillende systemen. ANDY DENYS BVBA helpt u op zoek te gaan naar het systeem die past bij uw woning.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!